fbpx

 

logo

Firmamızdan vermiş olduğumuz profesyonel hizmetler konusunda detaylı analiz ve teklif alabilirsiniz. Ayrıca dijital dünyadaki diğer talepleriniz için bizimle irtibat kurabilirsiniz.

SEO

Google AdWords Reklamları

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal Medya Yönetimi

Web Tasarım

Dijital Pazarlama

Çekinmeden Bize Ulaşabilirsiniz


Her türlü soru, görüş ve öneriniz için bize ulaşın. Ücretsiz analiz yapmak veya teklif vermek bizim işimizin bir parçasıdır.

0555 162 62 11

info@seogezegeni.com

Bayraklı/İZMİR ve Maslak/İSTANBUL Ofislerimizde sizlere hizmet vermekteyiz.

0555 162 62 11

Bayraklı/İZMİR & Maslak/İSTANBUL

Top

Sosyal Medya Danışmanı Ne İş Yapar?

Sosyal Medya Danışmanı Ne İş Yapar?

Sosyal Medya Danışmanı Ne İş Yapar?

Sosyal medya hem kişiler hem de markalar tarafından aktif şekillerde kullanılmaktadır. Ancak markalar dijital medya kullanımlarını genellikle kar amacı güttüklerinden ötürü devam ettirmektedir. Bu da markaların çeşitli sosyal medya yönetimi sistemlerini kullanmalarını mecbur hale getirmiştir. Sosyal medya yönetimlerinde markaların danışmanlık hizmetleri aldıkları bilinmektedir. Böylece profesyonel olarak gerçekleştirilen işlemler neticesinde markaların dijital medya hesaplarının kullanım oranları oldukça artmaktadır. Sosyal medya danışmanı görevleri ile bu denklemin en önemli parçasıdır. Çünkü danışmanlar, sayfaların kurulumundan verdiği hizmet sistemine kadar her alanda aktif bir çalışma gerçekleştirerek kaliteli bir hesap oluşumunu garantilemektedir.
SEO Gezegeni Hizmetler

Sosyal Medya Danışmanı İle Çalışmak Gerekli Midir?

Markaların sosyal medya hesaplarında kullanıcıları cezbeden bir takım içeriklerin bulunması gerekmektedir. Bu gereklilikler ise görsellik olarak başlayan bir listeler grubu şeklinde tanımlanmaktadır. Firmalar sosyal medya yönetiminde profesyonellerden yardım almadıklarında istedikleri kitleye hitap etmekte ya da hitap ettikleri müşteri kitlesini geliştirmekte başarı yakalayamamaktadır. Sosyal medya danışmanı olarak görev yapan kişiler çalıştıkları marka hakkında bilgi toplayarak işlerindeki ilk mesailerine başlamaktadır. Daha sonra markaların dijital platformlar üzerinden gerçekleştirecekleri pazarlama taktiklerinden paylaşımlarına kadar her konu üzerinde planlamalar yapmaktadır. Bu danışmanlığın ayrı bir meslek haline gelmesi markaların varlıklarını sosyal medya kampanyaları ile sürdürmelerini sağlamasından sonra mümkün olmuştur. Danışmanların sektörün eksikliklerine göre markalara tavsiyeler verdiği de bilinmektedir.

Sosyal Medya Danışmanlık Ücretleri Yüksek Midir?

Dijital alanlarda yapılan reklamlar ya da danışmanlıklar diğer şekillere göre markalar açısından daha avantajlıdır. Çünkü fiyatlar ayarlanabilir olarak düzenlenmektedir. Bu da markaların özellikle fiyat performans açısından maksimum avantaj sağlamalarını garantilemektedir. Markalar danışmanlık hizmetlerinde paket satın aldıklarında fiyatlar yükselmesine karşın aldıkları hizmetler de artacağından avantajlarını sürdürebilmektedir. Genellikle danışmanlık hizmetleri uzun vadede faydaları görülen hizmetler kategorisine girmektedir. Ancak sosyal medya danışmanlığı hızlı bir çalışma sistemine sahiptir. Hesap yönetimleri özellikle reklamlarla desteklendiği zamanlarda faydalar neredeyse anında görülmektedir. Bu nedenden ötürü yoğun bir rekabet ortamının yaşandığı sektörde bir sosyal medya danışmanı ile çalışmak firmalar ve markalar için adeta bir gerekliliktir.
Paylaş

info@seogezegeni.com

SEO Gezegeni, firmalara SEO, SEM, Sosyal Medya ve Web Tasarım alanlarında hizmet veren bir dijital ajanstır.

1Yorum
  • Avatar
    Perihan
    Aralık 19, 2018 at 10:02 pm

    Sosyal medya danışmanlarının yaptığı için gerçekten firmalar için çok kıymetli. Bu konuda profesyonel destek şart. Sosyal medya danışmanlığı sadece görsel paylaşımı değildir. Sosyal medya yönetimi için öncelikle bir strateji oluşturmak gerekir.

Yorum Bırakın

Teklif Alın