fbpx

 

logo

Firmamızdan vermiş olduğumuz profesyonel hizmetler konusunda detaylı analiz ve teklif alabilirsiniz. Ayrıca dijital dünyadaki diğer talepleriniz için bizimle irtibat kurabilirsiniz.

SEO

Google AdWords Reklamları

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal Medya Yönetimi

Web Tasarım

Dijital Pazarlama

Çekinmeden Bize Ulaşabilirsiniz


Her türlü soru, görüş ve öneriniz için bize ulaşın. Ücretsiz analiz yapmak veya teklif vermek bizim işimizin bir parçasıdır.

0555 162 62 11

info@seogezegeni.com

Bayraklı/İZMİR ve Maslak/İSTANBUL Ofislerimizde sizlere hizmet vermekteyiz.

0555 162 62 11

Bayraklı/İZMİR & Maslak/İSTANBUL

Top

Bounce Rate (Hemen Çıkma Oranı) Nedir?

Bounce Rate (Hemen Çıkma Oranı) Nedir?

Bounce Rate Nedir ?

Bir sitenin hemen çıkma oranı önemlidir, çünkü insanların bir web sayfasının içeriği veya kullanıcı deneyimiyle ne kadar iyi etkileşime girdiğini veya daha da önemlisi giremediğini gösterir. Hemen çıkma oranı, birisi web sitenizdeki tek bir sayfayı ziyaret ettiğinde ve ayrılmadan önce sayfada hiçbir şey yapmadığında hesaplanır.

Daha spesifik olarak, bir web sitesinin hemen çıkma oranı, bir şey satın almak, form doldurmak veya bir bağlantıyı tıklamak gibi belirli bir işlem gerçekleştirmeden bir sayfadan kaç ziyaretçinin ayrıldığını ölçer. Bir pazarlamacıysanız, hemen çıkma oranını ve genel dijital pazarlama stratejinizi nasıl etkilediğini anlamak önemlidir. Örneğin, kötü bir hemen çıkma oranı, sayfa yükleme sürenizin çok yavaş olması gibi teknik SEO sorunlarını gösterebilir.

Bu yazımda, hemen çıkma oranını neyin iyi yaptığını ve hemen çıkma oranınızı iyileştirmenin yollarını tartışacağız. Bu da dönüşüm oranlarınızı ve organik arama sıralamalarınızı iyileştirecektir.

Bounce-Rate-Nedir

İyi Bir Hemen Çıkma Oranı Nedir?

Bounce Rate Nedir? Siteniz için iyi bir hemen çıkma oranının ne olduğunu tanımlamak için, yüksek hemen çıkma oranı ile düşük hemen çıkma oranı arasındaki farkı anlamak gerekir.

Yüksek Hemen Çıkma Oranı & Düşük Hemen Çıkma Oranı

Yüksek hemen çıkma oranı, ziyaretçinin genel oturum süresinin kısa olduğu anlamına gelir; sitenizdeki bir sayfayı ziyaret eder ve ayrılırlar.

Düşük hemen çıkma oranı, ziyaretçilerin bir sayfada zaman geçirdiği ve mevcut bağlantılara tıkladığı anlamına gelir.

Yüksek kötüye çıkma oranı ile düşük hemen çıkma oranını neye göre iyi neye göre kötü olduğunu anlamak için Google’dan alınan bir örneğe bakacak olursak: “Sitenizin başarısı kullanıcıların birden fazla sayfayı görüntülemesine bağlıysa, evet, yüksek bir hemen çıkma oranı kötüdür, öte yandan, blog gibi tek sayfalık bir siteniz varsa veya tek sayfalık oturumların beklendiği diğer içerik türlerini sunuyorsanız, yüksek bir hemen çıkma oranı tamamen normaldir.

Bunu düşünmenin bir başka yolu da bir sitenin yapısını düşünmektir. Bir e-ticaret sitesi düşünelim. Örneğin, ana sayfa, ziyaretçilerinizin ürün sayfası gibi bir satın alma işlemi yapabilecekleri açılış sayfalarında kalmalarını istediğiniz için herhangi bir sayfadan en yüksek hemen çıkma oranına sahip olabilir.

Peki, iyi bir hemen çıkma oranı nedir? %56 ila %70’lik bir hemen çıkma oranı yüksek taraftadır, ancak bunun için iyi bir neden olabilir ve %41 ila %55’i ortalama bir hemen çıkma oranı olarak kabul edilir. En uygun hemen çıkma oranı% 26 ila% 40 aralığında olacaktır.

Bir sayfanın ortalama ziyaret süresini, sayfa ziyaretlerini ve toplam tekil ziyaretçi sayısını da gösteren ücretsiz Google Analytics aracısını kullanarak bir sayfanın hemen çıkma oranını kolayca kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca Google Analytics Raporlama hizmetini ajansımızdan da talep edebilirsiniz.

Bounce-Rate-Nedir

 

Hemen Çıkma Oranlarını Nasıl Düşürebiliriz?

Hemen çıkma oranınızı düşürmek istiyorsanız, hemen çıkma oranınızı olumsuz yönde nelerin etkileyebileceğini göz önünde bulundurmalısınız, örneğin:

  • Yavaş sayfa hızı
  • Pop-up’lar
  • Gereksiz eklentiler
  • Kullanımı zor bir site
  • Optimizasyon sorunları
  • Boş sayfalar ve teknik hatalar
  • Düşük kaliteli içerik
  • Mobil uyumlu olmayan sayfalar
  • Yanlış Google Analytics kullanımı 

Bounce-Rate-Nedir

Sitede Geçirilen Süreyi Kontrol Edin

Hemen çıkma oranı verilerinizi anlamak için bu verileri diğer metriklerle bağlam içinde ele almanız gerekir. Örneğin, sitede geçirilen süre metrikleriyle çapraz karşılaştırma yapmak önemlidir. Bu, bir sorunun site genelinde mi yoksa yalnızca belirli bir sayfada mı olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Hemen çıkma oranı yüksek ve site istatistiklerinde düşük süre olan bir blog sayfanız varsa, içeriğin işini yapmadığını bilirsiniz.

Detaylı SEO analizi ve SEO teklifi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz: https://seogezegeni.com/seo/

Paylaş

taha@seogezegeni.com

SEO & Dijital Pazarlama

Yorum yok

Yorum Bırakın

Teklif Alın