SEO Nedir? Nasıl Yapılır?
SEO, en temel açıklamasıyla bir web sitesinin Google, Bing ve Yandex gibi çeşitli arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için yapılan çeşitli çalışmalardır. Bu kelimenin açılımını Search Engine Opitimization (Arama Motoru Optimizasyonu) olarak değerlendirmek mümkündür. SEO nedir sorusu son zamanlarda birçok kişi tarafından büyük bir merakla sorulmaktadır. Genel olarak baktığımızda SEO çalışmalarının ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Bu ayrımlar, site içi ve site dışı SEO çalışmaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında bu iki çalışma birbirinden farklıymış gibi görünse de birbirlerine paralel bir şekilde ilerlemektedir. Yani sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını ve birçok kişi tarafından tıklanmasını istiyorsanız site içi ve site dışı SEO çalışmalarını bir bütün olarak değerlendirebilir ve bu doğrultuda faaliyet gösterebilirsiniz. SEO nedir sorusunun cevabını öğrendikten sonra bu çalışmaların siteniz için gerekli olduğunu düşüneceğinizden emin olabilirsiniz.
SEO çalışmaları sayesinde markaların prestijinin ve değerinin ciddi anlamda artış gösterdiğini ve buna bağlı olarak müşteri potansiyelinin de arttığını söyleyebiliriz. Yani özellikle de kurumsal firmalar, adını duyurmak ve maddi kazanç elde etmek için sıklıkla SEO çalışmalarına önem vermektedir. Siz de SEO nedir ve ne gibi katkıları vardır diye düşünüyorsanız bir danışman yardımı alarak sorularınıza kolay bir şekilde cevap bulabilirsiniz. Söz konusu çalışmaları tercih etmeniz durumunda siteniz de bazı iyileştirme hareketleri yapılacak ve siteniz sıralamada üstlerde yerini alacaktır. Bu hizmetten faydalanırken attığınız her adıma dikkat etmeli ve tercihlerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde büyük bir hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi kesinlikle unutmamalısınız.
SEO Nasıl Yapılır?
SEO çalışmalarının doğru bir şekilde tamamlanabilmesi için bazı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların tamamlanması durumunda ise sahip olunan sitenin kalitesi doğrudan artmaktadır. SEO nedir sorusundan sonra en çok merak edilen konu yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalara bakacak olursak;
- Rakip analizleri yaparak diğer sitelerin yaptığı çalışmaları takip etmek
- Sitede yer alan bütün kodların arama motoru optimizasyonuna uygun olacak bir şekilde optimize işleminin gerçekleştirilmesi
- SEO analizi için gerekli araçların aktif olarak kullanılması
- Anahtar kelime analizi
- Backlink sorgulaması ve takip etme işlemi
- Site hızının uygun bir seviyeye getirilmesi
- İçeriklerin özgünlüğünün kontrolünün yapılması
- Sitenin sosyal medya yönetimine uygun olması
- Sitede domain tespitlerinin yapılması
- Başlıkların uygun ve özgün olması
Bu gibi çalışmalar site iyileştirme hareketleri için gerekli olan çalışmalardır. SEO nedir sorusuna aldığınız cevap doğrultusunda bu hizmeti almanız durumunda, sitenizde bunlara benzer birçok farklı çalışma yapılacak ve böylelikle arama motorlarında sitenizin daha üst sıralarda yer alması ve dikkat çekmesi sağlanacaktır.
Site İçi SEO Çalışmaları Nedir?
SEO’nun site içi ve site dışı olarak ikiye ayrıldığını ancak bu iki çalışmanın da birbiriyle bir bütün oluşturduğunu söyleyebiliriz. Peki, site içi SEO nedir ve ne işe yarar? Site içi SEO web sitesinin içerisinde yapılan çalışmalar olarak bilinmektedir. Bu çalışmalar sahip olduğunuz sitenin tasarımı, yazılımı, link yapısı ve içeriği ile ilgili olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani yapılan bütün çalışmaların temelini oluşturduğunu söylesek yanılmış olmayız. Söz konusu çalışmaların birçok farklı aşaması bulunmaktadır. Bütün aşamaların doğru bir şekilde tamamlanması başarıyı da beraberinde getirecektir. Site içi SEO nedir sorusunun cevabına da kısaca bu şekilde verebiliriz. Genel SEO çalışmalarının yapılması için ilk olarak SEO analizinin tamamlanması gerekmektedir. Gerek site içi gerekse site dışı SEO hizmeti vererek sitenizin ön plana çıkmasını sağlayan bir firma olarak SEO Gezegeni’ni tercih edebilirsiniz. Kaliteden asla ödün vermeyen bu firma, site iyileştirme çalışmalarıyla SEO nedir gibi sorularınıza etkili bir cevabı da beraberinde getirecektir.